Це – питання з тих, яке, мабуть, найчастіше мені задають на різних форумах і не тільки. І воно не є легким для мене 🙂

Хотілося б віджартуватися – відповісти щось на кшталт «для підвищення самооцінки». Бо ця причина є спільною у всіх, кого я сама про це запитувала. Так, я завжди питаю РМ-ів, які прийшли на курс підготовки до сертифікаційного екзамену, для чого їм цей курс. Відповіді різні, і це не обов’язково сертифікація.

Ну що ж, давайте подивимося на це зі сторонньої точки зору – наприклад, з точки зору вашого потенційного роботодавця або партнера:

  1. PMP не є дилетантом чи початківцем. З впевненістю можна сказати, що PMP прискіпливо вивчив стандарт PMI управління проектами. Бо інакше не здав би сертифікаційний екзамен.
  2. PMP має підтверджений (а не нафантазований) досвід управління проектами в ролі Менеджера проекту. Бо інакше не був би допущений до екзамену.
  3. PMP знає, як правильно управляти проектом, підвищуючи шанси проекту на успіх. Бо інакше не зміг би правильно відповісти на питання на екзамені.
  4. PMP розуміє, що основне в його роботі – взаємодія зі стейкхолдерами. Бо цей меседж є одним з найважливіших в підходах РМІ до управління проектами. Не розуміючи цього, PMP не зміг би правильно відповісти на кейсові екзаменаційні питання.
  5. PMP є цілеспрямованим та наполегливим. Інакше не ризикнув би розпочати та не довів би до успішного завершення свій власний проект – сертифікацію PMP.
  6. PMP оперує загальноприйнятою термінологією та володіє загальноприйнятими підходами до управління проектами. Компанії не доведеться проводити його (пере)підготовку.

Добавлю трохи статистики від PMI. В дослідженні «Earning Power: Project Management Salary Survey» від 2017 року PMI відмічається, що серед 33000 менеджерів проектів, опитаних в 37 країнах (України в цьому списку ще нема, поки що):

  • 82% опитаних мають статус PMP та повідомляють про більш високі медіанні зарплати, порівняно з тими, хто не має статусу PMP – на 23% в середньому;
  • В деяких країнах (наприклад, в Південній Африці) ця різниця доходить до 50%;
  • В більш близькій до нас Польщі – 32%;
  • 70% повідомляють, що їх зарплата зросла протягом останніх 12 місяців.

З цим та іншими дослідженнями можна ознайомитися тут: https://www.pmi.org/learning/thought-leadership/pulse.

І наостанок добавлю свої власні спостереження:

  1. На Курс підготовки до сертифікації PMP® приходять люди, які вибрали управління проектами своєю професією. Як наслідок – вони мотивовані підвищувати свої компетенції в цій області.
  2. Завдяки цій сертифікації менеджери проекту позбуваються «синдрому самозванця» – відчуття, що вони недостатньо володіють обраною професією. Далі – постійне вдосконалення.
  3. Сертифіковані PMP стають відкритішими до нових підходів до управління проектами, в тому числі адаптивних. Це – додаткові знання та вміння до отриманої «канви».
  4. Самооцінка, про яку згадувалося на початку – безумовно росте. І це важливо, як перший крок згідно правила «Недостатньо знати собі ціну – треба ще користуватися попитом» 🙂 Стосовно попиту – дивіться статистику PMI.

Ну що тут ще добавити? Сертифікуйтеся!

 

Любов Самойлова, PMP

Зворотній зв’язок